Logo Vitalis Reflexzonetherapie

Fertiliteits­reflex­ologie

Als de keuze is gemaakt om zwanger te willen raken, dan lijkt dat bijna vanzelfsprekend te kunnen. Stop met het gebruik van voorbehoedsmiddelen en het zou binnen korte tijd wel gepiept kunnen zijn. Een dergelijk scenario zou ideaal zijn, maar een spontane zwangerschap kan soms wel vele maanden duren. Ondertussen slaat de onrust toe, word je onzeker en vraag je je af of het jou wel gegund is. Deze ontwikkelingen leveren geen positieve bijdrage aan de natuurlijke weg om zwanger te raken. Een zoektocht op internet kan geruststellend zijn, maar ook veel vragen oproepen. Het begrip onvruchtbaar (infertiliteit) slaat in als een bom, maar die conclusie hoeft helemaal nog niet aanwezig te zijn. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) definieert infertiliteit als het uitblijven van bevruchting als op zijn minst twaalf aaneengesloten maanden onbeschermde seks heeft plaatsgevonden. Maar voordat de diagnose onvruchtbaar bij man of vrouw gesteld kan worden gesteld zullen artsen eerst wat onderzoeken moeten doen.

In de aanloop naar een definitieve diagnose en een medische route helpt fertiliteitsreflexologie om de negatieve effecten 'als het even nog niet wil lukken' weg te nemen. Even geen stress in het lichaam maar juist blijven genieten van een mogelijke bevruchting. Vitalis Reflexzonetherapie werkt vanuit een Chinese, Westerse en spirituele visie en aan de hand van verschillende technieken wordt de kinderwens ondersteund.

De reflexzonebehandeling, voor zowel man als vrouw, optimaliseert vooral de omstandigheden, zodat de kans op een zwangerschap wordt vergroot.