Logo Vitalis Reflexzonetherapie

Reflexzone­therapie - Voor wie is het?

Voetreflexologie is een veilige en natuurlijke behandelwijze, voor jong en oud. Het hebben van lichamelijke of psychische klachten is geen vereiste. Een behandeling kan juist een preventieve werking hebben. Zeker als het menselijk lichaam door reflexzonetherapie volledig tot rust komt. Voetreflexologie wordt toegepast naast reguliere en andere behandelmethoden als fysiotherapie. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Hieronder een aantal voorbeelden van klachten waarbij reflexzonetherapie deze kan verminderen of zelfs laten verdwijnen. Klik op de klacht voor meer informatie.

Hoofdpijn / migraine

Hoofdpijn en migraine

Slapeloosheid

Slapeloosheid

Burn-out

Burn-out en stress

Vermoeidheid

Vermoeidheid

Voetproblemen

Voetproblemen

Kanker

Kanker

Maag-, en darmklachten

Maag-, en darmklachten

Menstruatie­klachten

Menstruatieklachten

Zwangerschaps­klachten

Zwangerschapsproblemen

Vruchtbaarheids­problemen

Vruchtbaarheidsproblemen

Overgangs­klachten

Overgangsklachten

Kinderen met klachten

Kinderen en klachten

Hoofdpijn / migraine

Hoofdpijn en migraine zijn veelvoorkomende problemen. Het beïnvloedt het dagelijkse leven en lichamelijke inspanning en externe prikkels verergeren vaak de pijnen. Tijdens de voetreflexologie behandeling wordt de hoofpijn/migraine met behulp van verschillende technieken aangepakt. De klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. De behandeling heeft invloed op de frequentie van de klachten en zorgt voor minder vervelende bijverschijnselen.

Slapeloosheid

Moeite om in slaap te vallen of om door te slapen? Het gevolg: lichaam en geest herstellen onvoldoende om de volgende dag weer uitgeslapen te beginnen. De oorzaken kunnen divers zijn: onrustgevoelens, nervositeit, depressie of angst. Door voetreflexologie raakt de mens als geheel meer ontspannen, vermindert het piekeren en voelt zich weer lekkerder in zijn vel. Slaapproblemen verminderen of verdwijnen zelfs, met als gevolg: uitgeslapen, fitter voelen en verkwikken.

Burn-out

Je lichaam geeft fysieke en emotionele grenzen aan, maar als je daar niet naar luistert, raakt de energie op. Gecombineerd met allerlei lichamelijke problemen door weinig rust en psychische klachten kom je vast te zitten in een emotionele achtbaan. Je kunt je opgebrand voelen, de kenmerken van een burn-out. Door voetreflexologie behandelingen wordt het lichaam weer in rust gebracht, zodat de spreekwoordelijke batterij weer opgeladen raakt. Gevolg: gezond functioneren in een hectische maatschappij.

Vermoeidheid

Wie kent het niet? Huishoudelijke taken, drukke baan, een sterk sociaal leven, opvoeding van de kinderen, persoonlijke ontwikkeling en daarnaast nog een goed liefdes- en seksleven willen onderhouden. En dan natuurlijk het liefst zo perfect mogelijk. Het is vragen om vermoeidheidsklachten. Voetreflexologie brengt lichaam en geest weer in balans en zorgt voor een goede gezondheid.

Voetproblemen

Hoe belangrijk gezonde voeten zijn besef je pas als je klachten krijgt. Ruim 40 procent van de volwassenen heeft voetproblemen als vermoeide, pijnlijke en onbuigzame voeten, een doof gevoel in tenen en voeten of het ervaren van fysieke ongemakken als bij een botbreuk. Voetreflexologie draagt bij aan het verminderen van voetproblemen door vakkundig en intensief masseren.

Kanker

Als je de diagnose kanker krijgt stort je wereld in en kom je in een rollercoaster van emoties terecht. En als de reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei (bij)werkingen die een enorme impact hebben op het fysieke en emotionele herstel. Oncoreflex® (oncologie reflexologie) is bedoeld om patiënten tijdens de verschillende fasen van het proces te ondersteunen zodat de kwaliteit van leven wordt verhoogd. Oncoreflex® is in geen enkel opzicht bedoeld als behandelingen.

Maag-, en darmklachten

De vertering en opname van eten en drinken gebeurt in het spijsverteringskanaal. Het verloopt niet altijd even soepel, waardoor maag- en darmklachten kunnen ontstaan. Klachten als maagpijn, brandend maagzuur, misselijkheid, opgeblazen gevoel of obstipatie maar ook vermoeidheidsklachten kunnen optreden. Voetreflexologie helpt klachten verminderen of laat deze zelfs verdwijnen.

Menstruatie­klachten

Veel vrouwen ondervinden voor of tijdens hun menstruatie lichamelijke ongemakken als hoofdpijn, pijnlijke of gespannen borsten of zelfs braken en flauwvallen. Ook emotionele klachten als stemmingswisselingen, somberheid, vergeetachtigheid, angsten en slapeloosheid zorgen voor ongemakken. Voetreflexologie laat de energie weer door het lichaam stromen en brengt de hormonen weer in balans.

Zwangerschaps­klachten

Een zwangerschap kan kwaaltjes en ongemakken veroorzaken. Vanaf dag 1 verandert je lichaam. Niet alleen fysiek, maar ook de hormoonhuishouding wordt overhoop gegooid. Je stofwisseling verandert, langzaamaan begint je baarmoeder te groeien en je bent sneller vermoeid en misschien wel misselijk. Al deze factoren, de zwangerschapskwaaltjes, kunnen een prominente rol gaan spelen. De gedachte 'het hoort er nou eenmaal bij' is logisch, maar door middel van voetreflexologie worden de hormonen weer in balans gebracht en kunnen klachten verminderen. Het draagt bij om te kunnen genieten van je zwangerschap.

Vruchtbaarheids­problemen

De menselijke voortplanting bestaat uit meerdere processen, die op het juiste moment succesvol moeten plaatsvinden. Een of meerdere onderbrekingen hebben een negatieve invloed op de bevruchting of innesteling. De oorzaak kan medisch van aard zijn, maar ook omgevings- en leefstijlfactoren spelen een grote rol. Na een gerichte anamnese volgt een behandelplan waarna de voetreflexologie in combinatie met andere behandelmethoden de mogelijke belemmeringen vermindert of zelfs laat verdwijnen. Alles in het teken om een natuurlijke bevruchting plaats te laten vinden. Een behandeling is ook mogelijk voor beide partners.

Overgangs­klachten

Het vrouwelijk lichaam komt in een levensfase waarbij haar eicellen opraken. Tijdens de overgang gaat zij van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode. Gedurende deze verandering gaat het lichaam zich aanpassen en verandert de hormonale balans van het lichaam. De ongemakken als hartkloppingen, (nachtelijke) opvliegers, stemmingswisselingen of zelfs psychologische problemen zijn niet prettig. Voetreflexologie helpt de hormonale balans in het lichaam tot rust te brengen en de overgangsklachten verminderen.

Kinderen met klachten

Voetreflexologie is ook uitermate geschikt voor baby's en kinderen die bijvoorbeeld onrust voelen, slaapproblemen hebben, hyperactief zijn, darmkrampjes, huid- of luchtwegaandoeningen hebben, veel huilen of last van constipatie of oorpijn hebben. De behandeling wordt volledig op het kind aangepast: vaak zijn deze korter en minder intensief, omdat kinderen erg ontvankelijk zijn voor prikkels. Ook de ouders worden in de behandeling betrokken. Let wel! Bij een alarmsituatie altijd eerst een (huis)arts raadplegen.